Facebook забрани всички реклами за крипто валути и ICO

Facebook изненада крипто света със забраната на рекламите за крипто валути и ICO. Това се наложи след като много измамни  ICO се появиха в последно време. Дали това е причината за забраната или е хитър ход на Facebook за да може след време да промотират своята монета за която се заговори в последно време.

По този начин Facebook  затваря голяма част от рекламата на ICO  и това обърква доста плановете за разпространение и предлагане на ICO платформите на фирмите създатели и на тяхната рекламна мрежа. Какво накара Facebook да наложи тази стриктна забрана никой не знае ние моежем само да гадаем.

Дали поредната измама който се случи със ICO-то Prodeum и остави инвеститорите си с думата “Penis” на тяхната уеб страница и изчезна със 11 000 000$ предизвика тази реакция във Facerbook или това е дълго обмисляна стратегия ни предстои да разберем.

Ако други фирми които имат толкова голямо влияние на рекламния пазар последват Facebook това било пагубно за новите ICO-та и за тяхните реклами кампании. Колкото и да е добро едно ICO ако няма гласност и популяризиране няма да успее да събере нужния капитал ако рекламните мрежи са затворени.

Какви нови методи и рекламни полета ще намерят фирмите за да представят новите продукти тепърва ни предстои да видим.

Вашият коментар