Парите от хака на Япоснката крипто борса Coincheck се раздвижиха

След като Coincheck бяха хакнати и NEM на стойност 500 милиона долара беше откраднат, хакерите отговорни за хака решиха да изперат парите си. Сметката на която бяха прехвърлени откраднатите NEM монетите се раздвижи с малки суми от по 100 NEM което се равява на 76 долара по днешен курс. Хакерите опипваха почвата за да проверят коя борса не е блокирала въпросния адрес, първо с малки суми и след това следват и по големите. След като NEM се конвертира в Monero става непроследим. Както знаете Monero или XMR е най непроследимата валута досега.

Том Робинсън, който е съосновател на “Elliptic” каза пред Ройтерс:

“Когато хората се опитват да изперат подобен вид средства, те много често прехвърлят малки количества монети, защото така е по-малко вероятно да предизвика съмнение в механизмите на различните борси.”

След толкова откраднати пари всички борси следят за големи трансвери и докладват всичко на властите за да сътрудничът за залавянето на преступниците и те да бъдат наказани.

След прехвърлянето в Monero  и след това в Bitcoin парите лесно се обръщат във фиатни  пари и стават напълни чисти и изпрани. Ако  монетите се прехвърят директно в bitcoin стават лесни за проследяване но през Monero това става невъзможно. След хака на Mt. Gox през 2014 това е поредното доказателство колко борсите са несигурни и как лесно можете да загубите парите си. Тази хакерска атака оглавява позицията за сега като най-голямата в историята на крипто валутите. Дали ще послеват нови атаки и по крупни суми ще бъдат откраднати никой не знае но това може да ни послужи за урок за да обърнем повече време на сигурността.

 

Вашият коментар

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com