Пазарната капитализация на криптовалутите достигна отново 500 милиарда долара

Отново крипто пазара достигна 500 милиарда капитализация след голямата корекция. Цената на Биткойн подмина границата от 11 000$ и валутите се раздвижиха в посока нагоре с ръст от около 7 %. Връщането на пазарната капитализация ще възобнови доверието на крипто инвеститорите и ще спомогне за увеличаването на цените на всички крипто валути.

Южнокорейските борси отчетаха най много оборот за последните дни като водещата борса е Bitfinex. Това покачване е сигурен знак че инвеститорите отново търсят добри позиции за печалба и навлизат отново в крипто пазара. Според някои анализатори, ако цената на Биткойн премине 11 500 долара, Биткойн ще има достатъчно инерция за да достигне 13 000$. Другите големи валути също го последваха като Етериума достигна цена от 980$. Един Лайткойн се обменяше за 240$ а третата по капитализация валута Рипъл увеличи цената си с 10 цента и се продаваше на цена от 1.20$ за бройка.

Дали цената беше повлияна от голямата инвестиция която направи анонимен трейдър, който закупи 41 000 биткойна на стойност от 400 милиона долара. Ето и изказването на Alex Sunnarborg относно голямата иншестиция.

“Not sure who that big buyer was but many have bought this dip and have added since the rebound and additional regulatory clarity in the U.S. and Asia.”

Незнаен трейдър с адрес 3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64 закупил своите биткойни в интервала 9 фефруари и  12 фефруари, увеличавайки своя баланс от  55,000 биткойна на изумителните 96,650.85438867  биткойна.

Виж още: Германия разреши разплащането с криптоваулти

Дали тези новини са началото на булиш тренда или просто е поредния скок след който ще последва корекция тепърва ни предстои да видим.

Вашият коментар